2008-11-23, dag 120



lördagen den 15 november, så vart ju Jonna hitkommen :D

Vi började med att frukosta på "mitt" café! Därefter åkte vi till platform 9 ¾. HP fans, ni vet va de e :D




Därefter blev de lite fönstershopping på harrods! Där även Frida poppade upp ett tag.. Vi åkte även vidare till Kensington high street! Kollade runt i affärerna där, mötte upp Johanna.

Vi åkte alla sedan till Frida. Där lagade vi en ypperligt god middag. Efter de blev de lite utgång i Old street. Sofia, min arbetskamrat från Willys kom även o joinade oss :D myspys!


Söndagen, vart vi lite trötta efter gårdagens partaj så vi tog de väldans lugnt. Jonnas två vänner kom o mötte oss i Camden. Vi gick sedan på marknaden ett tag, sen åkte vi till British museum. Jag tog kort på mig o massa träbitar!

Kvällen tillbringade jag hos Frida. De blev massa skitsnack o filmtittande..


Måndagen skulle jag hem o jobba lite, usch. Men de va smärtfritt o gick ganska så fort. Gjorde veckans städning under dagen också. Så den va klar. På kvällen åkte ja tillbaka till Frida för att prata med skit. (o komma bort från a-mamman..)


Tisdag va en fri dag, efter att jag o Frida snoozat länge o de va skönt så tjuvåkte vi se sedan in till stan. Vi gick omkring o kikade på all julskyltning som nu kommit upp. Vi köpte musikalbiljetter till mig. Sedan köpte vi mat på sainsburys, o delade på en te på McDonalds så vi kunde sitta där :D

Sen traskade vi mest runt o tittade på saker o ting. När ja lämnat av Frida så vart de nästan dags för mig att gå på min första musikal för veckan. Men först tog jag en kaffe på Starbucks o satt o läste i en timma. Sen va de dags för We Will Rock You!!




Uj uj uj va den va bra! Lyckades även mygla till mig en plats som va sjukt bra! Såg allt klart o tydligt. Underbart att va på musikal igen:D

Satt nöjd o belåten hem på bussen sen!


Onsdagen åkte ja in så ja var i centrum vid 10. Köpte mig en biljett till Mamma Mia! Sen hade jag 9 timmar att slå ihjäl! O det gjorde ja helt utan problem. Jag gick igenom ALLA dom stora varuhusen på oxford st. Det tog ju några timmar. Köpte mig fattigmanslunch och lunchade med en ekorre i Hyde Park. Där ja sedan tog en lång lång promenad runt hela parken. Härligt o ha sett mer av den nu. Den är faktiskt riktigt fin!

Men rätt som de va var de bara en timma kvar innan ja skulle gå till teatern. Så satte mig på ett fik igen o köpte mig en kaffe och läste min bok. Urmysigt!

Har ju namnsdag idag så får lyxa. Även mormor hade namnsdag. Grattis!

Sen va de Mamma Mia som gällde. Den va mkt bra(som dom andra två gångerna ja sett den :D)

Men tänkte mkt på mormor under showen. Känns fortfarande overkligt!

Bra va den iaf. Kan man ha en solkatt i en bur va underbar bra!!





Torsdagen så gick jag o Johanna o brunchade på "vårt" fik. Mkt bra o gott. Sedan gick vi till Camden. Fikade lite hos Johanna. Därefter lämnade jag av henne till hennes nya barnvakts familj och jag traskade in till stan. SÅ idag har jag gått heeela vägen till till Piccadilly från mig :D De tycker ja e bra kämpat av mig!!

På kvällen här va de dags för Les Miserables. Oh va den är underbart bra!! Men Hellen, Vi va sååå mkt bättre på att hora oss än dom.. hehe.

Men a, ja satt där o njöt. Myglade även här till mig plats i mitten på andra raden. Härligt! Oh ja älskar musikaler. Tänk om man kunde leva i en.

Ja, Les Miserables. Ja håller med Lars, Den e den bästa!!


      ↓   Les Miserables i Kungälv med dom "bra" hororna!  ↓
 



Fredagen va de dags för mig att jobba. På förmiddagen försökte ja få ngn ordning på mina väskor. Men icke de e bara kaos kaos kaos. De e pinsamt hur mkt grejjer ja har. Usch skäms gör jag!!

Blev nästintill hemskickad av a-mamman också imorse. KUL! Men ja stod på mig så jag kommer att stanna kvar här så länge som ja ska!!

Så detta va en hemsk dag. Kaos. Inget kul dag att vara Cecilia Holm Braun på! Usch usch.

Kvällen blev liggandes i min säng med min bok.


Lördagen, jobbade lite på morgonen. Vilket innebar att ja fick en skön promenad på 40 min o hämta S från fotbollen. Så de e okej för mig.

Sen åkte jag in till stan för att möta upp Johanna. Vi ska nämligen gå på Christmas Wonderland i Hyde Park. Typ Jul på Liseberg. O kan meddela att Jul på Liseberg slog detta med hästlängder.

Men mysigt va de iaf. Massa julkänsla o mysmys mys.

Kvällen tillbringades delvis på oxford st. på café och senare i Johannas säng

Har även slängt ett par skor idag! De ni!. Fast de va för att klacken gick av på skorna ;D

Även idag hade jag namnsdag.  Så grattis till mig igen. o tack Hellen för uppvaktningen!


Idag söndag har vart en suddig dag :D

Vaknade hos Johanna, åkte hem. Sen har jag städat hela huset, sovit lite. Läst lite, fixat lite. O nu e de kväll igen. ska se på ngn film o sen sova. För e dödstrött.


Veckan som kommer kommer va en skön vecka. Jobbar måndag o tisdag sen är jag ledig ons-söndag :d lyx. Så ska försöka hinna med massa musikaler nu!


Nu e de bara 29 dagar tills hemflytt, Men vem räknar dagar.

30, 29, 28, 27, 26, 25, 24, 23, 22, 21, 19, 18, 17, 16, 15, 14, 13, 12, 11, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1 HEMMA!



 

Mormor, grattis på namnsdagen. Du kommer alltid att vara med när jag ser Mamma Mia!


So Long!



Peace, Love & Understanding!


14 November, dag 111!

kör en liten kort update om veckan som gått då.

fredagen den 7 november, även Hellens födelsedag! På kvällen där blev det KOKO, en klubb i Camden. Vi blev ett glatt tjej-gäng, Jag, Frida, Fridas vänner Phillipa och Deniz, Sarah Bill och hennes vän emelie. Mkt trevligt. En otroligt cool lokal! Det är nämligen en gammal ombyggd teater detta :D då jag som ett teater/musikal freak tyckte detta va mkt trevligt.
Kvällen var mkt rolig, jag började även min kissingcontest. Men eftersom de finns läsare här som inte bör läsa om den så skippar vi att skriva de offentligt här! Men i vilket fall gick det bra, ABCD! du e i mina tankar... bla bla..

Lördagen, ja eftersom kvällen inte slutatde förän vid 4 på morgonen för min del så sov jag en del på lördagsmorgonen. Efter det åkte jag in till Holborn för att sätta mig på ett café och äta en långfrukost, själv :) otroligt mysigt! Efter de traskade jag runt i London och tittade runt lite. På eftermiddagen så mötte jag upp Frida, Philippa och Deniz för att gå i Notting Hill och Portobello Market. Jag fynade ingetting. kanske lika bra de!
Därefter så gick vi på en italiensk restaurang. Myspys och väldigt gott! En bra uppladdning till kvällens spektakel! Lite pyntning(som Fridas mamma sa så fint) hemma hos Frida. Därefter iväg till en klubb vid Tottenham Court road, PUNK hette den. Det blev en lång och en härlig kväll, Vi fick även fångst på EFGH, De ni..

Söndagen, vart jag heeel utslagen. Efter ha vart förkyld i mer än en vecka så vart de kanske inte så smart att ha en sån här helg. Men de va KUL! Låg iaf till säng hela dagen ifrånsätt toalett besök. Vart inte så frisk, hade lite feber o sov mest hela dagen.

Måndagen gick i samma ton som söndagen. Efter att ha sovit typ 13 h inatt så var ja fortfarande inte utvilad. Så låg kvar i sängen o läste större delen av dagen. Aliks-mamman e dum i huvet, hon gjorde mat till ALLA utom mig,(hände både sönda o månda. TASKIT!)

Tisdagen hade ja en Willys-dejt! Sofia är i London. SÅ vi gick omkring o myste i Covent Garden. Gick på café, Shoppade lite. Härligt att willysfolket även hittar till London :)
Efter att ja lämnat av henne på rätt tub mm så gav ja mig iväg för att hämta Sami. (vilket Alkis-mamman kunde ha gjort själv eftersom hon bara jobbade 2 timmar denna dag, menhon hade väll tagit sig en "apelsinjos")
När jag kom hem, så ber hon mig städa hela huset! Men hallå??!! de gjorde jag senast i Fredags, 3 1/2 dag sen. Hur grisiga är dom. Men de känns som hon gör allt för att ja bara ska jobba o jobba. Tror hon e lite sur för att ja vart sjuk o sängliggandes i två dagar. Men va fan! seriöst.
Men va ska jag göra. Städa. så Tokstädade hela huset igen(som va rent!) tills hon blev nöjd! sicken kärring alltså! gaah! ska bli skönt o lämna henne till jul o ALDRIG komma tillbaka igen!!
Min räddning kom iaf på kvällen. Hon heter Frida. Vi hade de mysigt (och tyst) framför datorn o kikada på film o Gossip Girl. Sjukaste av allt är bara att vi va rädda för Alkis-mamman fast hon hade sagt ok till att Frida va där!
Frida visade även rumpan för Adem, tycke vi va väldans roligt! hehe Efter mkt skitsnack o även djupa snack så somnade vi gott

Onsdagen så var det dax för IKEA(ja vet, igen) men de kul o gott på ikea. Man bli alltid så lycklig när man är där! Vi åt frukost där, bestående av en delicato(neger)boll och kaffé. Mums!
Sen gick vi igenom själva butiken för att sedan äta vår efterlängtade Lunch!
Handlingen i ikeas matshop va självklart höjdpunkten! Belv lite inköp till första advent!, Julmust, Glögg och tomteskum! gott!
Fick även sällskap av Frida för att hämta S och sedan hem. Vi låg och slappade i mitt rum. tog igen oss efter en hård dag! Såg på en film. Sen så har min alkis-mamma lämnat ett vociemail till mig och bett mig strycka massa av S´s kläder. Varför hittar hon på nya arbetsuppgifter till mig helt plötsligt! helt sjukt!
Men jag kan ju inte gör så mkt mera än att bara bita i de sura äpplet och göra skiten.
Frida stannade även kvar på middag, som vi såg picknickandes i mitt rum och såg Mamma Mia. mysogt värre!
Sen va de dax för oss att sova på varsitt håll!

Torsdagen var det meningen att jag skulle träffa Johanna på förmiddagen men min förkyldning vill inte ge med sig. den blir bara värre typ! usch! så låg kvar o läst ganska så länge. Men innan alkis-mamman gick till jobbet ropar hon på mig(hon är för lat för att komma upp o knacka på min dörr!) Jag ska idag: Handla en massa, plus att jag ska damsuga hennes rum. De är helt sjukt! Det ingång absolut inte i mina arbetsuppgifter. Hon är helt körd den där kärringen!
Men ja kan inte göra ngt åt saken.(mer än att tänka attja snart aldrig mer behöver se henne igen!)
Köpte mig en ny resväska idag. som min longboard får plats i. Skönt! Men ja just nu känns de som ja e i en sjuhelsikes uppförsbacke!!

Fredagen, idag, Gick upp för idag skulle jag till Fedex och skicka hem min väska. MEN kan meddela att detta inte är ngn solskens historia. Utan en regn och åsk historia!
Börjar att ta mig tokstora 30 kg tunga väska och går till tuben. Får ta bussen för väskan är helt otroligt tung! Får hjälp av en ful englandsbo som vill ha mitt nr(jag spelar dum svensk och säger att jag inte har ngt nummer och att jag inte anväder internet) När jag väl kommit fram till Holborn. Så börjar jag kika vart jag ska gå. fedex ligger på nr 326. det var 114 vid tuben. åt höger gick nummrerna neråt och åt vänster gick dom uppåt. så tar min groteska väska och börjar traska. De börjar bra för vi är nu på 200 mm. Sen efter ett jädra tag så börjar dom om på 100. VA?? fortsätter lite till. SEN tar gatan slut!  Detta har tagit mig över 30 min. så får snällt gå tillbaka heeela vägen igen! och efter 45 min hittar ja äntligen kontoret. Svettig som en gris så stegar jag in där för att äntligen bli av med min väska!
Men då ska dom ha 2000 kr för de. Efter mkt om o men o många telefonsamtal så lämnar jag inte in min väska! Så ja får ta min stora väska, o NU har hjulen gått sönder! KUL !
Kommer hem efter mkt om o men. o inte alltför långt till ett sammanbrott!!
Johanna kommer iaf o piggar upp mig, så vi drack lite oboy hemma hos mig!
Får gå o hämta Sami från skolan, sen gick ja hem o hade lite nödsamtal till sverige. Har packat om min stora väska nu. Den tar upp typ hela rummet känns de som. hemskt!

Men men, nu ska vi va glada! Jonna (Palmqvist) kommer vilken sekund som helst! Mys. Då ska vi se på film o ha en goe kväll, och hela helgen ska hon vara här så de kmmer bli gott!!

mormor




So long

Peace, Love & Understanding!


fredagen den 7 november, dag 104, Grattis Hellen!!!!

Torsdagen den 30 oktober gick jag, mamma o Olle upp vid 9 tiden, Gick till "mitt" café i Finsbury Park och åt en engelsk frukost! Mums!

Men oj va skrikiga barnen vart, dock tog jag och Olle hand om dett genom att också börja skrika. Gissa om folk tittade på oss. Men resultatet blev lyckat och det blev tystare på cafét.

Efter mycket mat och massa te så åkte vi hem för att hämta Sami.

Därefter åkte vi till Camden, gick omkring på marknaden o bara lallade runt. När vi tyckte vi vart färdiga med den åkte vi till Notting Hill och kikade runt där. Där blev det också en fish&chips till lunch. Nu är jag en riktig turist :D haha

När vi gjort Notting Hill(som de tyvärr inte va ngn marknad på idag) så tog vi ngra bussar tillbaka till Camden för att gå upp på Primrose Hill och titta på utsikten. Den va lika härlig som vanligt. Kul att se den i mörker också. För man såg allt väldigt tydligt eftersom mkt är upplyst i London.


När vi kände oss färdigtittade köpte jag +m+o lite ost och vin och hade sedan picknick i mitt rum. När man bor här så är de nämligen på det sättet man äter. Suck.

När Julie hade kommit hem så gick vi ner o bjöd henne på ett glas vin, hon skulle bara dricka upp sin "apelsin-jos" först. För det tar ju bort huvudvärken så bra sa hon. Vad hon inte sa va att den säkerligen va 50 vodka i den. Men men, de e hennes val att dricka de hon vill!!

Vi hade väll ett trevligt samtal med henne. Kul att visa upp henne för m+o.


Fredagen så åkte vi in till centrum redan till 10. Vi införskaffade oss ett par musikalbiljetter till Buddy Holly.

Därefter tog vi en långfrukost på ett café. Härligt det är att äta frukost ute!!

Vi dumpade sedan våra väskor på Waterloo st, och åkte nu till Whole Food Market, en underbar mataffär! Sen kom det självklara besöket på Harrods, där det blev mkt fönstershopping!

Efter det tyckte min mor att de va dags för att sätta sig på en pub o ta en öl, så då blev det så.

Då kom Johanna förbi och hälsade på dom. Mkt trevligt!

Innan musikalen så åt vi middag tsm med Olles systerson(?) + familj, på  en restaurang som heter rainforest café. Man satt i en djungel!! Maten och drinkarna va underbara.

Sen vart det dags för musikalen. Den va trevligt. Roligt upplägg på den, mkt annorlunda mot va det brukar vara. Men vi hade en härligt tant framför oss som dansade glatt i stolen, och Olle gjorde succé med sin gula tröjja!!

Sen på kvällen tog vi tåget till Claygate, efter lite te så stöp vi i säng allihopa!!


Lördagen vart vi då i Claygate. Vi tog det lugnt. Hade en långfrukost i 3 timmar. Hans kusin+fru kom förbi en snabbis. Dom mellanlandade i London o passade på att komma och ta en fika med sin kusin. Efter långfrukosten va vi och handlade inför min middag för dagen efter.

Fikade med te och scones, såklart :D mumsigt.

På kvällen bjöds det på en underbar middag hemma hos Cookarna. Underbart mysigt och gott, som vanligt.

Ja som sagt, lördagen var en lugn dag med massa prat så svårt att skriva vad man gjorde o sa.


Söndagen den 2 november 2008, Min 20 årsdag!

Weei, nu vart man ingen tonåring längre då!! Känner mig dock inte så mkt äldre än vanligt! Men skönt att kunna inhandla champagnen till nyår själv i år iaf.. skönt de! Blev sjungen för i två omgångar. Sen var det frukost-dax igen.  Sen gick vi en promenad vid ngt gammal slott el så. Härligt med frisk luft!

Därefter började vi med maten inför min middag.

Meny:

Flygande Jacob

Egengjord marängtårta!


Så gott så gott allt blev. Härligt med en riktig familjemiddag!!

Efter middagen så var det dags för mamma o Olle att åka till flygplatsen. Så då begav vi oss på en mkt lång färd.

På tåget vart de en man som blev sjuk så vi blev stillastående på en station tills ambulans människorna kom. Efter ett långt tag kom vi äntligen in på Waterloo igen. Gick ner för att ta tuben. Då gick ngt alarm, och vilket panik det utbröt! Riktigt läskigt! Men som tur va var det bara ett falskt alarm så vi åkte vidare, missade vår tub precis! Typiskt, sen var det massa förseningar. Så ja efter en lång lång tid kom vi äntligen fram till Liverpool st. Där vart det dags att säga adjö till mamma och Olle. Kändes lite hårt att lämna bort mamma, mammegris som jag är :D

På kvällen gjorde jag inte många mer knop, började bli riktigt förkyld! Så gick jag och la mig och såg på ngn film sen somnade jag.


Måndagen, första dagen på en lustig vecka skulle de visa sig! Alkis-mamman + hennes "vän" John åkte till Ungern för veckan. Så nu vart det jag som var den stora bossen hemma. Trodde jag!! Men pojkarnas pappa kom och hjälpte till. SUCK!

Men ja måndagen för min del vart lugn, lite städning och mycket sovning!

Konstigt att ha "pappan" här på kvällen. Han behandlade mig som ett litet barn. Fast jag skulle ha massa ansvar! Suck.. Direkt efter maten gick jag upp på mitt rum och kikade på ngn film igen.

Kan även meddela att detta är dag 100 i London!!!


Tisdag. Upp med tuppen(idag igen) för att lämna av Sami till skolan! Efter det gick jag en promenad på nästan en timma. Sen hade jag en långfrukost med mig själv. Mysigt!

Gjorde inte så många mer knop den dagen heller. Vart ju fort ganska så förkyld!

Dock hände de en mkt trevlig sak idag. Mamma och Olle har köpt en lägenhet! Underbart fin!!


Onsdagen blev lite mera vettig. Efter att lämnat S till skolan på morronen, gick ja hem o la mig ngn timma. Sen träffade jag Frida, så gick vi på cafét i Finsbury Park och drack en massa te. Efter denna fika bjöds det på varm oboý hemma hos mig!

Sen va de dags för Frida och åka o jobba. När jag vart klar med att hämta Sami från skolan och den konstiga pappan kom hem så åkte jag så fort jag kunde till Frida. Vi hade en mkt trevlig kväll hemma hos Frida, god mat och massa skitprat :D Skönt o få prata med ngn igen, vart ganska så isolerad nu i två dar ju!


Torsdagen blev inte så vettig under dagen heller. Gjorde allt jag skulle, och sov o gjorde inte så mkt mera. Sen när den konstiga pappan kom hem så gick jag till Johanna. Där hade vi en mysig kväll med soppa och Ture Sventon. Så firade vi mig lite, fick ngra presenter, mkt fina! Och sen bjöds de på chokladtårta! Mums!!

När det sedan var dags för att sova för Johanna drog jag mig hemmåt.


Idag fredag då, Då är det ju Hellens födelsedag!! GRATTIS HELLEN!!!!! 



Inte så mkt vettigt gjort idag heller. Känner mig fort ganska så förkyld. Så jag får lov att ligga i min säng! Dock har jag ju städat hela huset så alkis-mamman ska bli glad när hon kommer hem.

Ikväll blir det utgång i Camden med Frida och ngra andra flickor!



Men nu får vi se, lite konstiga saker som den där pappan har haft för sig:

  • Han ringer och kollar om jag gått upp på morgonen och kollar om jag väckt S, sen ringer han gärna ngn extra gång innan vi går till skolan. Detta är ungefär 35 min. Kontroll-freak!
  • När jag va i telefon med min farmor i ca 30 min får jag en sms av han där det står att han tycker att jag vart på telefonen för länge. Hallå? De e ju inte hans sak att säga det!
  • Igår när jag kom ner till köket stod han och rökte, inomhus! Äckel!!!
  • Han bjuder 16-åringen på vin, och själv har han dratt i sig minst en flaska per kväll.
  • Han sa till Adem att säga till mig i onsdags att jag skulle städa TV-rummet, vilket jag hade städat 1 ½ dag tidigare. EH va? Han e ju lustig!

Ja, detta va de konstigaste saker han gjort, men han e konstig över lag tycker jag! Men men nu slipper jag honom!!! Weei!!


mormor


So long!

Peace, Love & Understanding!


RSS 2.0