Dag 95, Onsdagen den 29 oktober

Kan börja med att säga att de är numera beslutat av mig att ja kommer flytta hem till julen o börja studera i vår..

Fredagen, (90 dagar och 3 månader i London!) den 24, så hade jag möte med agenturtanten Maggie. Pratade lite om hur jag skulle berätta mitt beslut för Julie. Vi kom fram till att M skulle ringa J och berätta det så att hon hade ngra dagar att smälta de innan hon såg mig.

Efter mötet tog jag tåget till Brighton och Jonna. Så undebart att komma ut från London lite! Brighton vart en otroligt charmig liten stad.. som ett litet mini-London fast med mkt mera småstadscharm!
Vi gick omkring lite där, såg på piren. Både den som finns kvar o den som brann ner för ngra år sen.. Såg ngra snubbar som vågsurfade.. såg mkt roligt(och kallt) ut!
När vi hade gjort  stan åkte vi hem till Jonna och drack te, åt svenskt godis, pratade och kikade på Tv o bara hade de gott!
Sen köpte vi lite indisk mat och en flaska vin. gott,.. när vi avnjutit vår underbara måltid så åkte vi till Jonnas kompis och satt där o hade de mkt trevligt.

Lördagen tog vi de lungt, sovmorgon lång frukost avslutat med ngra ally mcbeal avsnitt. underbart skönt..Sen åkte vi in til stan igen. Fikade lite, gick i affärer o bara myste o njöt av livet :)
Sen vart de dax för mig att ta tåget tillbaka till London. Åkte till Jonna(min au-pair vän, den andra Jonna i Brighton är en barndomskamrat)
Hemma hos Jonna så  hade vi, jag frida johanna o jonna en svensk myskväll. Detta innebar tacos, chips, cola och SVENSK tv.. så vi såg på stjärnor på is(inte så bra) sen på 10-nyheterna. o va ja saknar dom!
efter en lång kväll så började vi dra oss hemmåt. för mig tog det över två timmar.. Suck. och när jag kommit fram visade de sig att jag vart utelåst!!
Tur att jag har Johanna så nära mig, så jag fick låna lite av hennes säng under natten.

Söndagen som jag skulle jobbat på (men tydligen inte länge) åkte jag hem tidigt tidigt från johanna så att jag skulle vara hemma i tid. tog mitt PRAT med Julie om varför ja vart tvungen att åka hem till jul. Hon är lite sur men ja hps hon beter sig väl iaf.
Storstädade hela huset iaf. Nu gäller de att fjäska så att hon inte kan klaga på ngt!!
På kvällen så vart de konsert som gällde. Så iväg till Camden. det vart Johannas ex band bla. och massa andra band me. En mkt trevlig kväll och underbart att vara på en spelning!

Måndagen så jobbade jag ngra timmar på förmiddagen, så fort ja blev fri åkte jag till Jonna. Vi gick lite i affärer och myste med en varm choklad. sen gick vi en låång promenad o pratade om allt mellan himmel och jord. alltså kort och gott, en billig underbart helt utomodentlig eftermidddag! Åkte sen hem på kvällen och såg en såndär Feel good film. Men efter den feelade ja bara bad! så de borde hete Feel Bad film!! usch!

Tisdagen va en turistdag för mig och Frida. Vi började med att träffas vid Covent Garden, gick på queens walk till Tate modern, (första kulturella stoppet) efter ngn timma där gick vi vidare till St Paul´s Cat. Där på trappen hade vi vår lunch. mysigt tills regnet kom, men de försvann lika fort igen så. Vår plan va att gå in i kyrkan. Men efter att fåt veta att de kostar 10 pund att gå in så kikade vi bara in och tyckte de e läskigt att dom skulle försöka råna oss på 10 pund för att gå in i en kyrka. suck.
Efter detta så åkte vi en gammeldax dubbeldäckare! de va mysigt. o ja, de e ju en sån sak man ska ha gjort här..
Därefter bestämde vi oss att ta tuben. Vart? ja du. de bestämde vi oss när vi satt oss och åkt iväg åt fel håll. så vi hade en låååång tubresa där. Men de va kul. Såg en nästan-söt kill. vilket e mkt ovanligt här..så tubresan va värd konstaterade både ja o frida. När vi väl kommit fram fick vi en Gratis flaska vatten. oh va glada vi blev.. dom som delade ut den skrattade åt mig för jag blev så glad.
Men nu vart de Museum of London som gällde. Vilket faktiskt vart mkt givande.
Därefter åkte vi till nästa turistattraktion. Harrods. nu är de så fint där med alla lampor o så!
Sprang på min vän Jenny från Göteborg. Världen är allt bra liten ibland!!
Vi gick omkring o velade runt där i ett par timmar, önskade att man vart miljonär.
Efter vi nästintill blivit utslängda så gick vi å köpte oss en mkt god gomét hamburgare och gick hem o åt den. Sen började de snöa!!!
SNÖ i London!!!! jag har bildbevis!!!

Ondsag idag, har jag inte gjort så mkt vettigt. har fixat lite i huset, städat tvättat och sett till att allt fanns för Mammas o Olles hitkomst!!!
Gick en långpromenad i de härliga höstvädret också! mysigt.
Sen har jag inte gjort så mkt mera än att bara slappa, sova, se ngn film o så.
När de va dax så gick jag till Tottenham Hale och hämtade mamma o Olle. Så just nu så har jag dom här i mitt hus :D
Lyx!!

Men nu är de verkligen dax för mig att sova!
natti natti!

mormor



So Long

Peace, Love & Understanding!

Torsdag, 23/10-08 dag 89

Ja, imon är det exakt tre månader sen jag flyttade hit, och de är 90 dagar jag bott i London :)

Ja, vad har händ för spännande denna veckan då.

tisdags så gick ja upp vid 10 för att då skulle hantverkarna komma, men ja dom kom sådär vid 12 ist, Va ute o testsprang igen, tyvärr gör de fortfarande ont i knät o i höften. Riktigt skumt!!
För att de skulle bli bättre så låg jag och degade på mitt rum o såg på film resten av dagen, liggandes på värmdedynan. De kändes mycket bättre då! Ja "jobbade" idag, dvs jag gick en promenad i solen och hämtade upp S från skolan.
Julie slutate väldigt tidigt och va hemma redan tio i sex. Så jag tog mitt pick o pck och åkte hem till Johanna. Vi gjorde världens godaste tonfiskröra o bakad potatis :)
Sen såg vi på Ture Sventon. Oh så bra!!! Dock har jag nog lyckats äta ngt konstigt för fick världens magknip så jag inte visste vad jag skulle ta vägen så va tvungen att avbryta kvällen lite för tidigt i Tures ära. Men men magen lever sitt liv och de är bara att rätta sig efter den. Så den kvällen somnade jag med värmde-dynan på magen.

Onsdagen kom med solsken o sång :D För idag skulle jag och Jonna (en annan au-pair vän) gå på IKEA och mysa o äta kött bullar!! mums mums mums.. vi hade ngra riktigt trevliga timmar där. Jag inhandlade mera ljus och en liten grön planta med vita blommor :)
Men höjdpunkten var ändå KÖTBULLARNA!  mums, så gott de va...
Fick sällskap av Jonna för att hämta S från skolan. När vi vart hemma o lämnat av våra fynd från IKEA så gick vi bort til boots för att inhandla lite meduciner för förkyldning. För att även utnyttja dagens underbara väder gick vi en lite promenad i Springfield Park. mys pys.. Efter jag lämnat av Jonna vid Manor House tub station så gick jag hem och hade en kaotisk kväll :)
Lite kalabalik från Sverige, och dyra hem flygbiljetter till jul o bla bla bla (det mesta har löst sig nu)

Så idag torsdag då, tog lite längre sovmorgon, pratade med farmor o farfar på skype precis när jag vaknat. tufft att ha så high techa far-föräldrar!!
Sen körde jag mitt o mammas gympa program, snabbt in i duschen o sedan med frukosten i handen springades gick jag o mötte Frida.
Efter en lite rundvandring och lite tvättupphängning så begav vi oss till Finsbury Park för en promenad och en fika. Härligt!
Resterande dag har jag inte gjort så mycket. Men fixat lite saker som skulle bli fixat o så...

Sen är det ngra saker jag tänkt skriva här så  många gånger, men glömmer det alltid :D
Så nu så. Varje gång jag går för att hämta S från skolan så går jag förbi en skol-polis. Hon ser så himlans go ut!

Det är hon som lyser med dom gula kläderna. Ska försöka få en bättre bild på henne ngn gång! På  denna bild har hon precis vart ute i gatan med sin stop skylt så att skol-killarna på bilden kan gå över utan att bli påkörda.
Denna tant står där varje dag :)  som sagt, hon ser så mysig ut :D

Detta är Samis skola! Tydiligen var det en stor brand där för ngt år sen så det är helt nybyggd på insidan. Men den har samma mysfaktor som Dala-skolan har lite.. Fast Dala vinner alltid såklart!!

Sen är det med trafiken här i London är galen, Man använder tutan ofta och mycket, om man ska ngn stans åker man dit utan att bry sig om sina medtrafikanter. Uj uj, ja dom är inte snälla mot varanda. Jag känner mig som den snällaste personen i trafiken om man jämför med alla som här!!!

När jag va på Zorro också var det så himlans gulliga tanter som jobbade där. Två riktigt sköna gamla engelska damer i mycket smink o stora glasögon och underbart Londondialekt. Sen stod det en nigress och sålde godis, hon såg störtskön ut! Seriöst så täckte hennes glasögon ungefär halva hennes ansikte :D
Sen var det de Tokyo-parett. Jag och frun hade en mycket ingående samtal om toaletterna i USA, här i London, Sverige och i Tokyo. Dom är verkligen super pryda. Hon ville inte alls gå på toa när det var stora "hål" under o över dörren så alla kunde höra allt. Så underbar tant!!
Känner att jag gillar tanten i detta avsnittet :D

Så är det en sak till som jag tänkt skriva om. Det är om min "familj" och deras skumma uppfostran. De va en gång när jag hämtade upp S från skolan så sa hans lärare till mig att påminna Julie om att S kanske behöver extra lektioner i matte för att klara sig på hans prov osv. Men J tycker inte alls att de är nödvändigt. Utan hon säger att S är såå duktig på matte så att det behöver inte han, plus att då måste han ju gå upp 30 min tidigare och det är ju jobbigt. För då måste J ändra på lite scheman för när S ska gå o lägga sig. SÅ SLAPPT! käre tid, ungen behöver extra hjälp o J säger att han inte får de pga hon inte vill gå upp tidigare på morgonen. De kommer gå utför för dessa ungar!!

Det var nog allt!

Men imon så ska jag på en liten mini-semester till Brighton o hälsa på Jonna(från fritsla) Ska bli spännande och se en ny stad :D
På lördagskvällen är det en svensk tjejmidda som gäller med massa underbara svenska flickor.
Söndagen är det lite jobb och senare på kvällen så ska ja gå på en spelning där bla Johannas ex Daniels band ska spela.
Så helgen är uppbokad!!

Lovely!!

mormor


so long!

Peace, Love & Understanding!

Måndagen den 20 oktober, dag 86

ja, ja e kass på att hålla mig uppdaterad. Men har inte haft ngn ork att sätt mig ner o skriva. Det har inte hänt mkt alls. Så de kommer gå lätt att skriva ner de nu.. Men sen sist då:

Onsdagen var ganska så seg o ja gjorde inte så jättemycke. Tog en liten springtur i parken, men mitt knä spökar lite så de gick mindre bra. Annars så har ja bara städat o fixat runt här hemma. Hämtat S från skolan osv. Tog ett ganska så stort beslut idag, men kommer att offentlighetgöra de lite senare när allt e fixat runt omkring.
Igår(tisdag) såldes även mammas (o min) lgh i guldheden. Känns lite konstigt att veta att jag aldrig mer kommer att åka dit.

Torsdagen var väldigt svårt morgon. Kunde inte förmå mig att gå upp, så stannade kavr i min säng länge länge länge. Har sovit ganska så dåligt dom senaste nätterna, kan bero på de.
Men när ja väl tagit mig upp så hade jag en fika date med Johanna i F P. Idag kände man att det började att bli höst, vinden var kall, men solen sken o då vart de underbart varmt! Sen under resternade dag gjorde jag inte så mycket för världen. Är lite av en zoomibe för tfl.

Fredagen hade jag planerat att gå upp i tid, men de är så svårt att ta sig upp ur sängen just nu! När jag väl kommit upp tog jag bussen till Hackney, som inte ligger så långt härifrån. Gick lite i affärer. Köpte årets första julklapp, och årets första julpapper. Det gäller att va ute i god tid. Solen värmde och de va inte lika kallt i vinden som igår så jag promenerade hem, en bra promenad på en timma ungefär. Skönt att ha den tiden att kunna promenera överallt!
Sen var det dax att hämta S från skolan/fotbollen, såklart som vanligt fick jag sitta och vänta i en halvtimma. Nu hade det även börjat bli kallare och jag hade för lite kläder på mig. Suck!
Gjorde ett nytt försök på kvällen att göra tacos till oss, Sami hade faktiskt tyckt det vart väldans gott förra gången jag gjorde de! Men de blev kaos denna gången också. Eller rättare sagt så är Sami världens mest bortskämda unge och hans mor har en väldigt annorlunda syn på vad som är okej och inte. Men i vilket fall så va han för TRÖTT för att äta den mat jag hade lagat, alltså tacosen. Så "mamman" bad mig att gå ner o laga pasta o tomatsås till S ist. Vad är de som är lättare att äta med pasta?? Oh skitunge!

Lördagen som hon hade sagt att jag skulle jobba på vart jag tydligen ledig på ist. Så tog mitt pick o pack och åkte in till centrala London. Gick runt lite i affärer, fyndade en kavaj. Åkte sedan till Camden för att äta sen lunch med Johanna och hennes mamma. Det var väldigt gott och mycket trevligt sällskap. Vi åkte sedan till Kensington High Street och gick på en mataffär som heter Whole foods market. En helt underbar affär. Allt där inne är ekologiskt odlat och oh så mycket gott dom hade! Efter vår shopping tur tog jag bussen till piccadilly, då åkte vi förbi Harrods. Åh så fint det vart, nu vart det mörkt och dom hade tänt all belysning som är runt där. Det är London det, ett ljusfyllt Harrods.
På kvällen så hade jag ingen lust att åka hem och stänga in mig p mitt rum o se en film(som vanligt) så jag hade tidigare under dagen impulsshoppat en musikal biljett. Så på kvällen jag (själv) och kikade på musikalen Zorro. Lite oväntat, men den var ofantligt bra(den också) Den bjöd på många skratt, härliga sång och ett annurlunda koncept. Men den va oväntat bra! Under pausen satt jag och pratade med mina "grannar", ett äldre par från Tokyo. Helt underbara var dom, där har vi riktigta förebilder! Dom hade nästan vart överallt i världen, var mkt kunniga om allt(känndes de som) Hade en son som studerade i NY och en dotter som studerade hemma i Tokyo. Dom tyckte att jag va helsnurrig som skulle vilja åka till Tokyo! Hon berättade att det var så mycket folk där att man knappt fick plats. Men oj va ja ska åka till Tokyo!

Söndagen startade tidigt, då jag hade en lite daytrip till Claygate. Emma och jag åkte in till Kingston, gick lite i affärer fikade och hade det allmänt gott! Efter detta "jobbiga" shoppande så slappad vi framför ngra Friends avsnitt. Skönt!
När jag var på väg hem sen passade jag på att gå in och ta en fika hos Jenny och Daniel, det slutade att jag blev bjuden på middag. Sen åkte jag hem!

Idag, måndag, så gick ja upp i hyffsad tid igen. Vilket gick bättre än förväntat. Skulle hinna göra mig liute frukost innan köksarbetarna skulle komma och arbete med köket. Sen under dagen så har bara allt flytit på. Jag har städat en del, kollat upp saker på internet som jag planerat så länge. Läst lite granna, sett en film och bara tagit de lungt och skönt. Klockan är nu bara tjugo över tio så är i säng i hyffsad normal tid. Men vi får väll se när jag väl somnar.

Nu hoppas jag (för min egen skull) att jag inte tar så lång tid på mig att skriva tills nästa gång!

mormor.


So Long

Peace, Love & Understanding!

Tisdagen den 14 okt. dag 80

ja nu är ja dålig på att hålla mig uppdaterad här. men ja en liten swich genom dagarna som vart då..

fredagen vart jag ledig.. underbart.. alltid gott i  va ledig.. hade en ganska så slapp morgon, som vanligt, sen gick ja till Camden o mötte upp Johanna, gick omkring o myste  lite där i solen, ja de e sol o härligt här i London!!
sen tog ja mig ut till Claygate där Rune bjöd på kinamat, de vart en underbart trevlig kväll. såå lyxigt att man har släkt här borta.. underbart bra!!!

lördagen sedan fick ja jobba (fast ja skulle vart ledig, men ja e man au pair har man tydligen inget liv) skulle hänta upp S från hans fotbollsträning, o suck ja vet att de bara betyder trubbel med tanke på att hans tränare inte kan säga ngn tid när de slutar o de brukar alltid bli att man antingen får stressa iväg eller att man får vänta i timmar. o denna gång va inget undantag.. åkte till parken för att hämta S på de vanliga stället.. var de ngra fotbollspojkar där då?? ne såklar inte!!!
o efter 20 min började ja ju undra vad som hände, va ja i fel park el va dom sega el vad? så ringde julie o försökte kolla vad som hände.. hon i sin tur försökte ringa tränaren, som såklart inte svarade i telefonen! suck suck suck!

o efter ytterligare 25 min kom Julie bort till mig(ja då har ja åkt till parken helt i onödan o slösat massa tid helt i onödan, som ja visste från början att de bara skulle vara!!)
då hade hon fått tag i ngn, o ja va va S, JO han hade gått hem till en kompis!! SUCK! skitungar...
får väll vara glad att de va stårlande sol o jättevarmt när ja väntade. tänk om de hade regnat. oj då skulle ja inte vart glad..

men ja, iaf efter att ha kommit 2 timmar senare i min planering denna dag så kom ja äntligen iväg till Camden, för idag vart de nämligen Johannas födelsedag :) lovely!
ja, så vi satt på balkongen på lock tevern o dom drack lite cider o sådär... sen bar de av hem till Johanna där de fanns massa ost, vin o andra godsaker.. mums mums..
o vi blev ett riktigt gott litet gäng på kvällen.. hade mkt roligt...
sen blev de utgång för ngra av oss, o ja o Frida hittade på en ny lek, "hämta vatten på bion".leken.. haha ja de vart en händelserik kväll iaf :)

Söndagen kom med helt underbart väder igen!! sol o sommarkänsla, de ni.. de är ändå en bra bit in i oktober nu!! lovely..
Jag, Frida o Johanna gick ut o åt en riktigt engelsk brunch! på en uteservering, i solen :) sköönt!! så där satt vi  o bara hade de gott i flera timmar...
när vi vart nära på att somna där i solen tog vi oss i kragen o gick o satte oss i Primerose Hill ist... o myste resten av dagen där i solen...
på kvällen köpte ja o Johanna oss varsin falaffel o sen glodde vi på två meningslösa filmer :) gott...

sen kom måndagen, som vanligt efter sönda :) jag skulle ha jobbat. men när ja kom ner till köket sa Julie att ja vart ju ledig! suck. va sägs om lite framförhållning!!
men hon ville ändå att ja skulle hämta S från skolan.. o ja har ju mina funderingar på varför... hon brukar ju köra o hämta honom men hon kanske inte kunde längre av vissa saker... hmm..
men ja, de vart en skön dag.. de va bara grått o tråkigt ute så va inne o bara va o letade runt massa på internet om massa saker... vi får se om de blir ngt av de..
det vart iaf en grymt skönt slapp dag.. o behövde de... o ja njöööt! va bara ute från mitt rum i ytterst nödfall...

o idag, tisdag, så hade ja o Frida bestämt att träffas för en lite promenad innan ja började jobba, så gick upp i hyffsad tid. o kanske inte helt oväntat vart ja ledig idag igen, utan förvarning.. men seriöst hon kan ja meddela sånt iaf en dag innan tycker man!! men fixade så ja o Frida möttes i Green Park ist. så vi gick en härlig promenad i solen(den som säger att London har dåligt väder ljuger!!!) vi gick runt o såg massa London gick förbi Buckiingham Palace, diskuterade att man skulle ju vart nanny där ist!!!
sen blev de fika på Trafaligar :) myspys...

efter detta vart de dax för Florence(Fridas "barn") att åka hem o sova enligt hennes sovschema.. så vi åkte hem där o så hade vi bara en helt underbart trevlig eftermiddag/kväll där.. massa prat, både seriöst o mindre seriöst... iaf vart de en skön kväll...

o nu ska ja väll så småningom sova!

hps ni mår bra där hemma!

mormor,


So Long.


Peace, Love & Understanding!

Torsdagen den 9 oktober dag 75

ja, både onsda o torsda har vart ganska så händelselösa... har försökt att göra så lite som möjligt... sova massa o bara va o bli frisk..

o ida känner ja mig mkt bättre så de hjälper att sova..

ja, idag har ja googlat hur man dödar kattloppor, eftersom dom helt enkelt inte vill dö ut!
men så ja de enda man kan göra mer än att ge katterna meducin, som vi gjort flertal ggr. så är de bara att städa städa städa.. så ja idag har ja städat o städat... tvättat mina lakan 2 gg på 2 dagar.. o ja de får väll bli så här tills dom dööööör!!

vet inte så mkt va ja ska säga. el jo ida när ja hämtade S från skolan så såg ja en lustig grej, el a kanske inte så lustig egentligen men de såg roligt ut... som ni vet bor ja i ett stort jude omdråde. o dom har alla dessa traditionella kläder på sig jämt oavsätt väder o vind...
men iaf, precis innan S:s skola så är de ett hus som håller på att renoveras.. o där så jobbade en redig byggarbetera idag.. o han hade en Kippa på sig när han jobbade.. o ja de såg fakstikt lite lustigt ut måste ja säga. en stor smutsig byggarbetare o den där lilla lilla hatten :P

ja o köksrenoveringen är i full gång.. de ser ut som ett helvete där nere! men ngra av skåpen är upphängda o ja kan tänkta mig hur de kommer se ut o de kommer bli lovely!
skönt o få ett nytt kök... ne inte skönt. HELT UNDERBART!!
så ja idag gjorde ja spagetthi o köttfärsås utan att ha rinnande vatten i köket.. snacka om att de blev många rundor upp för trapporna till badrummet!!

men imon är ja ledig iaf. gott.. har planer från 3 o frammåt å sen får vi se vad som händer innan dess...

men ja hps att ni alla mår bra... o så måste ja säga att ni skriver inte så många roliga komentarer längre :( men men.. ja slutar aldrig hoppas...


mormor, nu har ja gjort som dig. jag sparar mina vykort i min kokbok ja fått från dig!

So Long!

Peace, Love & Undertanding!

tisdag 7 oktober dag 73

ja, som sagt nu har jag vart i sverige.. i de har hänt massa massa massa... så skriver bara lite kort om de,, ni som vart me o vart där vet ju va som hänt så :)

men ja:
Onsdagen, började fruktansvärt tidigt... närmare bestämt efter typ 1 timmas sömn hos johanna så gick ja o tog nattbussen o sedan flygbussen.. o på busshållplatsen blev ja erbjuden att vara modell på London Fashion Week nästa år... trevligt när man hör sånna saker när man står på en busshållplats i camden lite lost o väldigt trött... tack för de iaf :)
så efter ngra timmars resande landade planet tidigare än väntat på Säve, solen sken o göteborg tog mig i sina öppna armar... eh, el kanske inte..
men blev hämtat av farmor o farfar där å sen bar de hem till dom o fick världens godaste frukost... ni inser inte hur god den är!!!! mums mums mums.. tack så underbart mkt för de...
fick även ta mig en lite tupplur där.. vilket va nog väldans klokt. men ja fortfade väldigt mätt så kom Mats o hämtade mig.. o sen vart de iväg tills nästa aktivitet.. en eftermiddag på Valhallabadet.. så ja de blev ngra längor simmade, sen mkt bubbelpol o bastubadande.. o framförallt så fick vi massage... vår julklapp från mats.. tackar...

efter en underbart relaxande eftermiddag på valhalla så vart de bowling, hamburgare o ja rödvin för min del som gällde..
o de va hela storfamiljen med.... alla mina "nya" syskon på mamis sida o morfar.. så vi vart ett härligt gott gäng där!..
bowlingen gick som den gick, o där slutade vi prata om den(men ja ska berätta att ja inte kom sist iaf!!!)
när vår trevligakväll började lida mot sitt slut, o ja va väldigt trött igen... så började vi dra oss hemmåt, o där så köpte ja en liten lite godis påse med bara lakris i.. mums mums mums.. så lyxigt!
sen vart de lite te med mamma o sen slockade ja ganska så bums på soffan...

Torsdagen började gott men lite sovmorgon, men vaknade av mig själv vid halv 9 el ngt, min plan var egentligen att ta en lite promenad i slottskogen. men de va så mysigt o äta en riktigt svensk frukost framför tv 4:as nyhetsmorgon så ja stannade där o gick bara en lite snabb promenad i haga o järntorget för att köpa ett sånt sluta klia salva på apoteket..
vid lunch så mötte ja upp min far o vi köpte med oss Kebadpizza till farmor o farfar o avnjöt den där.. oh va gott de är med svensk pizza. denna i de här landet är ju ingen direkt höjdare alltså!!
men ja, schemat va tajt så vid ett vart de dax att möta upp malin o sen en lite shoppingtripp o hälsa på becka på hennes nya jobb.
efter mkt gång o lite shopping satte ja o mal oss på fröken olssons för en välbehövd fika.. så mysigt o fika i sverige ju!
o därefter gick ja direkt till min nästa fika, denna gång med min vän John. o efter allt detta fikande så blev de snabbt iväg till barngympan o sedan för att leda mitt gympa pass... men ja, de vart bara två barnpå barngympan som ja kände igen. men dom blev helt underbart glada att se mig.. mysigt!
o tantgympan gick bra, lite krångel med musiken men ja hade riktigt kul. o de va kul att få göra programmet på en liten större plätt än mitt de ja gjort de på här i London..
o svettiga o goa åkte vi hem för att äta räkor o dricka vitt vin, mums mums mums.. göteborgsräkor. de finns inget godare ju! o vi hade väldigt mysigt ja, anders, mamma o min styvfar... härligt! va de e lyxigt att va hemma...
sen bar de av mot 4-gott, för er som inte vet va de e så är de den bästa godisaffären i göteborg, kanske troligen hela sverige.. o efter att ha inhandlat en underbart stor godispåse med imprincip bara lakris så blev de en liten promenad med massa telefonsamtal.. va ju tvungen att hinna catcha up med alla!
därefter gick ja till min granne o såg lite på film o därefter att låna en säng :)
 
Fredagen fick ja gå upp så helt fantastiskt tidigt, nu vart de två tandläkarbesök som gällde.. o efter dessa två(som lutande lyckligt båda två) så bar de av mot en fika hemma hos Ulla, där bjöds jag på en helt underbart god hembakad äpplepaj, mums mums,. o efter att få sitta stilla o bara steka i solskenet så fick ja med mig resterande äpplepaj, för att bjuda mina flickor på kvällen, o där begav ja mig till nästa möte. luncha med far min, anders o anders chef Mats. o de blev på salah thai.. mkt gott o mumsigt!
därefter iväg igen fort för att lämna mc hemma, som förövrigt va helt underbart att få köra igen. vilken frihetskänsla. oh va ja saknar att ha min mc till förfogane hela tiden.. oh, den e min väldigt kär känner jag!! älskade mc...
men ja i vilket fall så vart de dax för att åka till willys för att shoppa till kvällen.
oh, måste säga att e va mkt trevligt att komma o hälsa på mina kära willyskollegor! så ja de tog ett tag o handla alltså :) men de va mkt trevlig handling i vilket fall!
sen började vi med alla förberedelser inför kvällen. o hade som tur va stor hjälp av Cissi o Madde, tack tack tack! hade nog inte klarat de utan er!!!
o eftersom ja hittade på receptet lite sådär när ja höll på o inte riktigt visste alls vad ja egentligen sysslande va de en ganska så vild chansning  :D men ja allt visade sig va mkt mumsigt o de som bjöds på vart:
- Skagentoast
-Ungsbakad kyckling alá cremésås de el soltorkade tomatos o basilika, dessa serverades med stor grönsallad o quinoa(stavning?)
-Olika sorbéer med lite glasskex
o ja detta blev som sagt mkt gott, o de blev en helt underbart rolig o trevlig kväll.. blandning av folket vart underbart o tror att alla hade en underbar kväll. de hade jag iaf,, så tack för den underbara kvällen tjejer o tack för alla fina paket ja fick.. o ja. nu är de no turning back om Göteborgsvarvet den 16 maj. jag är numera anmäld o ska springa de!
fick även inatt låna min grannes säng. mkt snällt o trevligt.

Lördagen, som skulle nästan va min slapp dag började ganska så slappt. vaknade i hyffsad tid, städade upp efter kalaset från föregående kväll. sen slockande ja i soffan.o förkyld hade ja även lyckats bli av olika andledningar.. bla att de e kallt i sverige....
sen bjöds de på lunch på ekspinnaren, mkt gott o trevligt.. o eftersom det var kanelbullens dag så blev de såklart en kanelbulle till fikat :)
sen efter lite mer förberedelser inför kvällens kalas fick ja mig lite egen tid o passade på att ta en tok varmt bad,(med en av mina badbomber ja fick föregående kväll) väldigt avslappnande o skönt o precis va ja behövde.. men ja saknade bubblorna från mitt badkar här!!
men ja., på kvällen vart de stort kalas för mig o mammsen. de kom mkt folk närmare bestämt 25 st... o de vart ett underbart trevligt kalas... massa massa go mat o många härliga människor.. den underbara kombon!
så ja, kvällen gick som vanligt för fort o helt plötslig vart de dax för mig att sova...

söndagen, ja den va slapp o go o skön. o min förkyldning hade verkligen brutit ut! lovely!.
men ja, vi började den ganska så slapp genom att bara fixa lite från gårdagen  o sedan åkte ja o mammsen en sväng til frölunda torg för att köpa nässpray o bara kika lite...
däefter åkte ja nog för sista gången upp till Doktor Forselius gata 2, suck de de lite knäppt så... haft mkt roligt i den lgh! men ja, man hittade lite trevigheter som ja glömt o packa ner o så..
sen begavjag mig till mitt 3dje o sista kalas för helgen... detta vart nu hos farmor o farfar. o där bjöds de himlans massa goda grejjer.. kändes som jag rullande ut när ja skulle hem senare!
men oh så gott de va, lyxigt hembakat farmorbröd, farmors smör, farmors äggost! o ja, ja kan hålla på ett bra tag.. de börjar nästan kurra i magen på mig bara av att tänka på de!

på kvällen vart de den traditionella söndamiddagen. mo även om inte mormor finns längre så vart de hon som bjöd på maten! de vart en underbart god köttfärslimpa! mums mums mums. efter denna utsökta middagen gick ja mig en sväng till 4-gott igen för att handla lite lakris för att ta med mig hem igen... o därefter blev de lite film, lite te drickande o så tillslut sista natten hemma...

måndagen så gick ja upp med mamma för att få sitta med när dom åt frukost... o vi såg även vår lgh i gp på annonsen! skumt o se den!  men ja, efter en kort med mysig sista frukost så bar sig folket iväg mot sina jobb.. o sen åkte ja o morfar till säve...

o planet o allt gick ´som de skulle så vart hemma strax innan ett. gott o få komma hem, kände jag.borta bra men hemma bäst. fast de kan man inte säga nu för både här o i sverige är hemma för mig...
men ja har ju alla mina fina skor här så får räkna detta som mitt hem nu!

på kvällen tog ja mig en promenad bort till Johanna o träfffade henna o Sarah, vi käkade lite gott o pratade massa!! o sen skulle som se på film, men ja känner mig ganska så vissen i min förkyldning så jag tog mitt pick o pack o begav mig hemmåt ist..

o ja idag, tisdag, då så har min dag sett ut såhär... sova sova sova, läsa läsa, prata i telefon. hämta sami o handla. sova sova sova sova...
o vet du va.. nu ska ja sova igen!
tråkigt o va sjuk.. o framföralt här borta där man inte har en mamma som kan passa upp en när man behlver utan att man själv får göra de..

men men.. TACK alla för ett par underbara dagar i Sverige.. då syns vi nästa gång till jul.. o de kommer gå grymmesnabbt tills vi e där osså...

men nu ska ja sova igen som sagt..

mormor, du saknades. men ja börjar nog förstå vad som har hänt.


So long

Peace, Love & Understanding!

ge mig, ja allt

sverige..
ja de e skumt o va här.. o de händer mkt o tänker inte skriva allt nu..  vi får se om de blir ngn...
hade 10 min ledigt nu... innan ja ska iväg till tandläkare nr 2... suck

men men... ja har de grymt bra här iaf.....

i send u all my love..

so long


Peace, Love & Understanding!

RSS 2.0